Eesti Arvutispordi Liit

Dota 2 IESF Eesti kvalifikatsioon on jõudnud finaalide staadiumisse!

Dota 2 IESF Eesti kvalifikatsioon on jõudnud finaalide staadiumisse! Lähme aga veidi ajas tagasi ja räägime, mis toimus kvalifikatsioonidel! 

Kvalifikatsioonimängud mängiti round robin formaadis ning osa võttis 5 võistkonda. Mängud jagunesid kahele päevale ning kõik mängiti best of three formaadis. Kokku mängiti 5 seeriat, millest 3 toimusid esimesel mängupäeval ning 2 seeriat teisel mängupäeval.  

Esimesel päeval toimus kokku 6 mängu ning kõik lõppesid tulemusega 2 : 0. 

Võistkonnad JUSS ANTS ning BattleCrebs ei kaotanud esimesel päeval ühtegi mängu. 

Kuigi meeskond Ded kaotas JUSS ANTS tiimile, pidasid nad tugeva ja ausa lahingu ning JUSS ANTS meeskonna jaoks ei olnud see kindlasti kerge võit. 

Teisel mängupäeval muutus pilt juba veidi kirjumaks. 

EBones vs Ded 0 : 2 

BattleCrebs vs JUSS ANTS 2 : 1 

Ded vs BattleCrebs 0 : 2 

NeNaOchke vs EBones 2 : 1 

Turniirieelsete favoriitide BattleCrebs ja JUSS ANTS vaheline lahing peeti teise päeva alguses. 

Meeskond JUSS ANTS võitis esimese mängu ning paistis, et alagrupi võit on vaid vormistamise küsimus. BattleCrebs aga ei olnud nendega ühel nõul. Teise mängu alguses suutis BattleCrebs pöörata kogu seeria kulgu, võites pingelise teise ning otsustava kolmanda mängu. 

Kuna rahaliselt autasustatakse nelja esimest meeskonda, oli viimases mängude voorus palju kaalul. Meeskond NeNaOchke suutis edestada tiimi EBones ning sellega lõpetada alagrupi neljandal kohal. Meeskond Ded, kelle üldskoor turniiritabelis oli 2 : 1, oli sunnitud võitma oma viimase seeria BattleCrebsi vastu, et üldse säilitada võimalus jõuda suurde finaali. Paraku nad seda ei suutnud ning BattleCrebs kindlustas 4 : 0 lõppskooriga omale alagrupi võidu. 

Teise mängupäeva lõpuks olid turniiritabelis eesotsas meeskonnad BattleCrebs (4 : 0) ja JUSS ANTS (3 : 1), kes jätkavad võistlemist 3. septembril turniiri üldvõidu nimel. 

See saab olema best of five seeria, mille võitja saab 1500 € auhinnaraha ning reisi Albaaniasse IESF Euroopa kvalifikatsioonivõistlustele. Teine koht pälvib auhinnafondist 750 € suuruse osa. 

Turniiril kolmanda koha saanud meeskond Ded teenis 500 € suuruse autasu ning neljanda koha omanik NeNaOchke võitis 250 €. Viienda koha saavutas meeskond EBones.

Vaata otseülekande video:

Play Video
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin